Kulturní specifika Korejské republiky s aplikací na firmu Hyundai - Faldynová, Lada; Jiránková, Martina, 1967-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá kulturními specifiky Korejské republiky a následnou aplikací problematiky ve firmě Hyundai. Jejím cílem je charakterizovat současnou Korejskou republiku s akcentem na zvláštnosti a rozdíly její mentality, náboženství, politického systému a především kultury. Práce je rozdělena do tří částí. V první kapitole popisuje základní informace o této zemi, stěžejní je uvedení základních kulturních principů a pravidel obchodního jednání. V druhé kapitola se zabývá charakteristikou současného hospodářství Jižní Koreje. Poslední kapitola je věnována firmě Hyundai Motor Manufacturing Czech a blíže zkoumá střet české a korejské kultury přímo v podniku a názor na česko-korejskou spolupráci ze strany zaměstnanců.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses