Migrácia pracovnej sily a remitencie v regióne Spoločenstva nezávislých štátov - Murinová, Zuzana; Cihelková, Eva, 1952-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Rozdielnosť ekonomického rozvoja jednotlivých krajín SNŠ je jedným z hlavných faktorov mobility pracovnej sily vnútri tohto regiónu. Cieľom práce je prostredníctvom analýzy migračných trendov a remitenčných tokov zmapovať situáciu v regióne SNŠ. Zároveň odpovedať na otázku či je migrácie vhodným nástrojom riešenia demo-grafickej situácie v regióne. V prípade remitencií taktiež posúdiť vplyv a dopady krízy na ich vývoj. Prvá kapitola predstavuje Spoločenstvo nezávislých štátov s dôrazom na socioekonomickú a demografickú situáciu. Druhá kapitola je venovaná vplyvu migrácie na demografickú situáciu a tretia kapitola pojednáva o vplyve krízy na vývoj remitenčných tokov.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses