Strategie firmy Baťa na zahraničních trzích (se zaměřením na český trh) - Koubková, Anna (2013)
Práce se zabývá působením firmy Baťa na zahraničních trzích. Důraz je kladen na český trh, a to z důvodu většího množství dostupných informací a možnosti provádět vlastní průzkum. Jelikož jsou české pobočky firmy Baťa součástí Baťovy světové obuvnické organizace (BSO) se sídlem v Torontu, může být na český trh nahlíženo jako na trh zahraniční. Cílem práce je porovnat strategii řízení firmy Baťa v dobách jejího založení se strategií působení firmy Baťa v současnosti. Práce se opírá také o SWOT analýzu firmy. Informace byly shromažďovány z tištěných a elektronických zdrojů a rovněž prostřednictvím dotazníkového šetření prováděného přímo v prodejně firmy Baťa mezi zaměstnanci a zákazníky. Z analýzy veškerých získaných dat plyne, že základní prvky Baťovy soustavy řízení jsou do dnešní doby ve fungování společnosti zachovány, zejména ve vztahu společnosti k zákazníkům a zaměstnancům.