Dokumentární akreditiv v zahraničním obchodě - Štrossová, Šárka; Němečková, Iveta; Nejedlý, Michal, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce charakterizuje dokumentární akreditiv jakožto jeden z nejstarších a zároveň nejbezpečnějších nástrojů používaných v mezinárodním obchodu. Kapitola první se zabývá základní charakteristikou dokumentárního akreditivu, kapitola druhá přibližuje výhody a nevýhody tohoto finančního instrumentu. Další část práce je věnována průběhu dokumentárního akreditivu, analyzuje postup od sjednání podmínek akreditivu a jeho otevření až po jeho čerpání. V kapitole čtvrté je charakterizován současný a nastíněn budoucí vývoj akreditivu, a to včetně vývoje jeho elektronické formy. Poslední kapitola je případovou studií, kde jsou nejprve analyzovány hlavní dokumenty spojené s dokumentárním akreditivem včetně upozornění na chyby, kterých se bankovní klienti nejčastěji dopouštějí, následně je provedena komparace poplatků spojených s akreditivem ve vybraných bankách.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses