Postavení České republiky v mezinárodním obchodě piv - Volný, Jan (2013)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat český a celosvětový trhu s pivem, čehož je dosaženo analýzou obou trhů a popsáním zahraničního obchodu České republiky s pivem. Práce se skládá ze tří na sebe navazujících kapitol. V první kapitole je rozebrán celosvětový trh s pivem. Kapitola druhá pojednává již o trhu českém a zaměřuje se na analýzu ukazatelů rozebíraných v předešlé části práce, což umožňuje komparaci českého pivního trhu s celosvětovým trhem. Poslední kapitola se pak věnuje zahraničnímu obchodu České republiky s pivem. Větší část kapitoly zabírá rozbor exportu a zbytek je věnován importu piva do České republiky.