Obchod s pivem v České republice a Německu - Schottková, Monika; Bolotov, Ilya; Ferencová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Česká republika a Německo jsou neodmyslitelně spojené s tradicí výroby piv. Obě země však během posledních 60 let prošly odlišným politickým i hospodářským vývojem. Cílem této bakalářské práce je určit, zdali se na základě znalosti vývoje pivovarnictví v Německu dá předpovídat podobný vývoj v České republice. Úvodní kapitola se zabývá historií pivovarnictví a druhy piv, v druhé části jsou analyzovány vnitrostátní obchod s důrazem na maloobchod a také export a import. Další kapitola se věnuje zavedeným opatřením zdůrazňující jedinečnost českých a německých piv a nakonec jsou představeny charakteristiky domácích trhů a nejúspěšnější společnosti působící v těchto zemích.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses