Trendy na japonském trhu práce - Beranová, Aneta; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Japonský systém zaměstnávání se těšil velké oblibě v době ekonomického rozkvětu Japonska. Tradiční principy celoživotního zaměstnání a systému odměňování podle počtu odpracovaných let byly hojně využívány ve většině velkých podniků. Japonský trh práce se však nestihl včas adaptovat na změny globálního rozsahu a tradiční principy zaměstnávání přestaly fungovat efektivně. Cílem mé práce je popsat, analyzovat a zhodnotit současný stav na japonském trhu práce a nastínit možný budoucí vývoj. Stěžejním bodem jsou vybrané problémy na trhu práce, kterým musí Japonsko čelit a to zejména dualismus na trhu práce, stárnoucí obyvatelstvo a postavení ženy na trhu práce. Dílčím cílem práce bude také posoudit vliv problémů na trhu práce na celou japonskou ekonomiku.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses