Rozhodčí řízení a mediace v České republice - Charvátová, Karolína; Grmelová, Nicole, 1975-; Květenský, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá rozhodčím řízením a mediací podle platné právní úpravy v České republice. První část popisuje základní problematiku rozhodčího řízení, zmiňuje jeho historii a vývoj, charakterizuje pojem, včetně výhod a nevýhod. Druhá část se věnuje mediaci a její platné právní úpravě v České republice, uvádí její historii a tento pojem charakterizuje, jaké s sebou přináší výhody a nevýhody a také se věnuje institucím a organizacím, které v této oblasti působí. Třetí, praktická část se věnuje analýze nově přijatého zákona o mediaci. Zákon je porovnáván se směrnicí Evropského parlamentu a Rady EU 2008/52/ES o některých aspektech mediace v občanských a obchodních věcech. Výsledkem je hloubka a správnost implementace směrnice do českého zákona.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses