Prístup českých firiem na trh Spoločenstva nezávislých štátov so zameraním na Ruskú federáciu - Oravcová, Lucia (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá podmienkami prístupu a podnikania českých firiem na ruskom trhu. V teoretickej časti sa venuje popisu vzájomného obchodu ČR s RF, Petrohradom a Leningradskou oblasťou ako aj perspektívnym oborom pre českých exportérov. Ďalej analyzuje podnikateľské prostredie v RF, jeho výhody a nevýhody. Rovnako pojednáva o colnej problematike a okrajovo sa dotýka vplyvu vstupu RF do WTO. V neposlednom rade sa táto práca zaoberá štátnou podporou českých podnikateľov exportujúcich do RF. Praktická časť je založená na zhodnotení podnikateľského prostredia a colného odbavenia v RF vybranými českými firmami. Rovnako hodnotí prínos štátnej podpory pre českých exportérov a navrhuje možné zlepšenia tejto podpory.