Prístup českých firiem na trh Spoločenstva nezávislých štátov so zameraním na Ruskú federáciu - Oravcová, Lucia; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Táto bakalárska práca sa zaoberá podmienkami prístupu a podnikania českých firiem na ruskom trhu. V teoretickej časti sa venuje popisu vzájomného obchodu ČR s RF, Petrohradom a Leningradskou oblasťou ako aj perspektívnym oborom pre českých exportérov. Ďalej analyzuje podnikateľské prostredie v RF, jeho výhody a nevýhody. Rovnako pojednáva o colnej problematike a okrajovo sa dotýka vplyvu vstupu RF do WTO. V neposlednom rade sa táto práca zaoberá štátnou podporou českých podnikateľov exportujúcich do RF. Praktická časť je založená na zhodnotení podnikateľského prostredia a colného odbavenia v RF vybranými českými firmami. Rovnako hodnotí prínos štátnej podpory pre českých exportérov a navrhuje možné zlepšenia tejto podpory.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses