Ceny pohonných hmot a jejich vliv na hospodaření vybrané firmy - Novotný, Tomáš; Müller, Štěpán, 1945-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou cen pohonných hmot a jejich vlivem na hospodaření dopravní firmy. Práce je rozdělena na tři kapitoly. V dnešní době převažují pohonné hmoty tvořené z ropy, proto je první kapitola věnována základním informacím o ropě a vysvětlení, z čeho jsou tvořeny ceny pohonných hmot. Druhá kapitola přibližuje, jak se neustálé změny cen pohonných hmot projeví v hospodaření společnosti podnikající ve veřejné linkové dopravě. Třetí kapitola je zaměřena na úvahy, jakým způsobem může firma optimalizovat své hospodaření, aby byl dopad měnících se cen pohonných hmot minimalizován, nebo úplně odstraněn.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses