BS - Vázané obchodní operace - Žižková, Alena (2013)
Bakalářská práce je věnována charakteristice vázaných obchodních operací se zaměřením na problematiku offsetů. První kapitola obecně popisuje vázané obchodní operace, jejich jednotlivé druhy a motivy, jež vedou k využívání těchto operací. Ve druhé a třetí kapitole je popsána legislativa v oblasti offsetových programů, příklady realizovaných offsetů a současně zhodnocení jejich dopadu na ekonomiku České republiky a Švýcarska. Poslední čtvrtá kapitola se snaží o komparaci offsetů u obou zemí se současným vyzdvihnutím kladů a záporů, jež mohou tyto vázané operace zemím přinášet.