BS - Vázané obchodní operace - Žižková, Alena; Tlapa, Martin, 1964-; Krčál, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce je věnována charakteristice vázaných obchodních operací se zaměřením na problematiku offsetů. První kapitola obecně popisuje vázané obchodní operace, jejich jednotlivé druhy a motivy, jež vedou k využívání těchto operací. Ve druhé a třetí kapitole je popsána legislativa v oblasti offsetových programů, příklady realizovaných offsetů a současně zhodnocení jejich dopadu na ekonomiku České republiky a Švýcarska. Poslední čtvrtá kapitola se snaží o komparaci offsetů u obou zemí se současným vyzdvihnutím kladů a záporů, jež mohou tyto vázané operace zemím přinášet.
Vedoucí práce: Martin Tlapa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses