Analýza vývoje platební bilance České republiky - Passler, Marek; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Toto téma jsem si vybral proto, že platební bilance je v dnešní době velmi ostře sledovaným indikátorem. Cílem této bakalářské práce je definovat PB jako pojem a seznámit s teoretickým přístupem, jaký se u PB praktikuje. Toto bude popsáno v první kapitole. Dále ve druhé kapitole analyzuji vývoj PB v České Republice od roku 2002 do roku 2012 včetně, přičemž se snažím věnovat pozornost také vlivům, které na PB v daném roce působily. Na závěr se zabývám podrobněji vlivem významných událostí, jako je vstup ČR do EU, či hospodářská krize, na vývoj platební bilance, přičemž chci také zhodnotit pozitiva a negativa daného dopadu.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses