Analýza zahraničního obchodu Evropské unie s Ruskem v letech 2000 - 2010 - Kantorová, Šárka; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl zanalyzovat zahraniční obchod Evropské unie s Ruskem v letech 2000 -- 2010. První část práce se věnuje obecným charakteristikám Evropské unie a Ruska, a to z hlediska hlavních makroekonomických ukazatelů, jakými jsou HDP, míra inflace a nezaměstnanosti. Druhá kapitola se zabývá základními rysy obchodních vztahů mezi oběma celky a uvádí nejdůležitější smlouvy, které jsou základem těchto vztahů. Třetí část analyzuje obchod EU s Ruskem z hlediska teritoriálního a komoditního. V závěru je obsažen souhrn vzájemné obchodní spolupráce mezi EU a Ruskem a nastíněn vývoj vzájemných obchodních vztahů obou celků v budoucnu.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses