Evropská politika sousedství ekonomická dimenze projektu Východního partnerství - Gheorghiev, Olga; Müller, David, 1979-; Maslowski, Nicolas, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je prokázat prospěšnost Východního partnerství navzdory problematické politické a ekonomické situaci ve většině partnerských států, a to bližším nahlédnutím na bilaterální a regionální ekonomickou spolupráci mezi EU a partnerskými státy a zvýrazněním hlavních direktiv a potenciálu prováděných projektů v oblasti hospodářské integrace a konvergence s politikami EU. V první kapitole vyjasním původ této iniciativy, její tematické platformy a hlavní cíle v bilaterální a multilaterální dimenzi. První kapitola uvede rovněž do profilů partnerských zemí a tímto nastíní mezinárodní kontext, ve kterém je umístěn tento projekt. Druhá kapitola nabízí bližší náhled na praktické fungování VP. Začlení v podstatě dvě podkapitoly odpovídající bilaterální a regionální kooperaci. Třetí kapitola představuje všeobecný přehled implementace Východního partnerství vzhledem k dosaženým výsledkům i k existujícím výzvám a zároveň uvádí řadu úprav, které by umožnily uskutečnění VP na úrovni svého potenciálu.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses