Měla by být v rámci eurozóny zavedena společná hospodářšká politika? - Vávrová, Monika (2013)
Tato práce se snaží najít odpověď na otázku, zda li by měla být zavedena společná hospodářská politika v rámci eurozóny. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je zmíněn vývoj Evropské unie, ve druhé popisuji vznik měnové unie, ve třetí se věnuji reakcím Evropské unie na světovou krizi. V poslední kapitole se zabývám důvody pro/proti zavedení společné hospodářské politiky.