Vliv probíhající dluhové krize na ekonomickou integraci EU - Klusáková, Petra; Čajka, Radek, 1983-; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce si klade za cíl ověřit na základě stanovených kritérií tvrzení, zda probíhající evropská dluhová krize znamená oslabení evropských integračních ekonomických snah. Pomocí konvergence míry inflace, variability kurzu, konvergence veřejných financí, otevřenosti obchodu a integraci, integrace finančních trhů, konvergence úrokových sazeb, konvergence příjmů a měření integrace pomocí indexů práce porovnává míru ekonomické integrace před vypuknutím dluhové krize a v jejím průběhu. Dalším cílem je zhodnotit opatření, která byla Evropskou unií implementována v reakci na tuto krizi, a to z hlediska prohlubování/oslabování integračních snah. Důraz je kladen na jejich dlouhodobou udržitelnost a účinnost.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses