Letecká nákladní doprava v mezinárodním obchodě - Křivanec, Jaroslav (2013)
Práce se zabývá problematikou letecké nákladní dopravy a její úlohy v mezinárodním obchodě. První část popisuje historii letecké dopravy. Druhá část analyzuje leteckou nákladní dopravu, porovnává leteckou nákladní dopravu s ostatními druhy dopravy, využívanými v mezinárodním obchodě. Závěrečná část práce je věnována nejstarší české letecké přepravní společnosti - ČSA.