Majetkové trestné činy-krádež a zpronevěra - Tůmová, Štěpánka (2013)
Bakalářská práce se zabývá, jak již vyplývá z jejího názvu, majetkovými trestnými činy a to konkrétně krádeží a zpronevěrou. Hlavním cílem práce je důkladně rozebrat a popsat oba trestné činy a také upozornit na rozdílnosti mezi nimi. Podstatnou část práce tvoří i judikatura, která je relevantní k danému tématu. První kapitola se věnuje obecnému vymezení majetkových trestných činů, konkrétní ochraně majetku v hlavě V., ale i v jiných hlavách trestního zákoníku. Druhá kapitola se již přímo zaobírá trestným činem krádeže (§ 205) tzn. jeho vymezením a ustanoveními jednotlivých odstavců. Poslední kapitola se pak věnuje charakteristice trestného činu zpronevěry (§ 206) a opět popisu jednotlivých odstavců.