Vývoj mezinárodního obchodu Slovinska po vzniku samostatného státu se zaměřením na česko-slovinskou obchodní spolupráci - Tomala, Kristian (2013)
Tato bakalářská práce s zabývá vývojem mezinárodního obchodu Slovinska v kontextu ekonomiky státu, následně pak jeho analýzou. Specifikem práce je pak porovnání s Česku republikou aplikované v průběhu celé práce, zejména však ve zvláštní kapitole zaměřené na česko-slovinskou obchodní spolupráci. Závěrem práce je pak prognóza budoucího vývoje ve Slovinsku se zaměřením na mezinárodní obchod včetně vyplývajících doporučení.