Postavení biopotravin na evropském trhu - Frolova, Izabella (2013)
Bakalářská práce na téma "Postavení biopotravin na evropském trhu" se zabývá současnou situaci na evropském trhu s bio-potravinami. Cílem práce je zanalyzovat současnou situaci na evropském a zvlášť na českém trhu s biopotravinami, zjistit základní trendy, prozkoumat dopad hospodářské krize na vývoj obchodu s biopotravinami. Teoretická část definuje základní pojmy bio-zemědělství a uvádí zásady organické výroby. Praktická část zahrnuje analýzu konkrétních dat z evropského trhu s bio-potravinami. Třetí část představuje vlastní výzkum, prováděny pomoci internetového dotazníku a výrobkového testu. Data a výsledky získané v průběhu napsaní této bakalářské práce mohou byt zájmovosti pro výrobce, chtějící vstoupit na daný trh.