Komparácia nástrojov štátnej podpory vývozu v Českej republike a vo Francúzsku - Magdolen, Ján; Tlapa, Martin, 1964-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práca sa zaoberá porovnaním nástrojov štátnej podpory vývozu v Českej republike a vo Francúzsku. Prvé dve kapitoly popisujú podporu exportu, definujú legislatívny rámec podpory a ponúkajú prehľad o charaktere a pozícii vývozu v kontexte porovnávaných domácich ekonomík. Ďalšia časť práce pozostáva z predstavenia proexportnej politiky oboch krajín z pohľadu aktuálneho strategického rámca a inštitucionálneho zabezpečenia. Ústrednou časťou je samotná komparácia realizovaná na základe vybraných typov nástrojov podpory exportu (finančná podpora, úverové záruky a poistenie, nepriame nástroje podpory). Cieľom práce bolo zhodnotiť analogické a diferenčné prvky oboch existujúcich mechanizmov na podporu vývozu.
Vedoucí práce: Martin Tlapa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses