BS - Forfaiting – alternativní forma financování vývozu - Bartošová, Monika (2013)
Bakalářská práce se zabývá forfaitingem jako jednou z alternativních metod financování vývozu, která spočívá v odkupu v budoucnu splatných střednědobých či dlouhodobých pohledávek bez postihu na původního věřitele. První část je věnována vymezení pojmu, vývoji, průběhu forfaitingové operace, výhodám a nevýhodám. Druhá část se zaměřuje na rizika spojená s osobou forfaitéra a na způsoby zajištění pohledávek. Třetí část se zabývá českým trhem s forfaitingem, tj. na společnosti, které jej poskytují a za jakých podmínek. Čtvrtá část se zaměřuje na světový trh (velikost trhu, poskytovatelé, geografické uplatnění).