BS - Způsoby zajištění exportních úvěrových rizik - Auramenka, Darya; Tlapa, Martin, 1964-; Krčál, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Moje práce se zabývá způsoby zajištění exportních úvěrových rizik v mezinárodním obchodě. Nejprve charakterizuji rizika, kterým čelí vývozce v rámci poskytování úvěrů klientům na polí mezinárodního obchodu. Následně seznámím čtenáře se základními instrumenty k ochraně proti těmto rizikům. V další kapitole se velice podrobně věnují dokumentárnímu akreditivu jako zajišťovacímu nástroji. Nejprve akreditiv definuji, vysvětluje jeho podstatu, popisuje různé druhy akreditivů a vztahy mezi zúčastněnými stranami. Na závěr této kapitoly uvedu doporučení pro exportéra, která zdůrazní nejdůležitější pravidla, která by měl prodávající dodržovat, aby zahraniční obchodní operace proběhla úspěšně. V poslední části se zaměřím na vývoj elektronického akreditivu a jeho nejnovější formu -- Bank Payment Obligation.
Vedoucí práce: Martin Tlapa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses