Čína jako obchodní partner českých firem - Šesták, Jan (2013)
Bakalářská práce je rozdělena do pěti hlavních částí. V úvodu se autor zabývá základní analýzou obchodu s Čínou. Vymezí silné s slabé stránky obchodování, výběr obchodního partnera a přípravu smluv. Dále se autor zaměří na zboží, se kterým se na čínském trhu dá obchodovat, a představeny budou i konkrétní projekty, které mezi ČR a Čínou vznikly. V rámci práce budou představeny i důležité body obchodování jako druh dopravy, vstup na trh či základní prvky etiket, která hraje velkou roli. Závěr práce je věnován případovým studiím, které popisují konkrétní příklad obchodování.