Transformace české ekonomiky - silné a slabé stránky - Němcová, Martina; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Transformace české ekonomiky po listopadu 1989 znamená přechod z centrálně plánované ekonomiky na ekonomiku tržní. Tato přestavba si vyžádala zásadní změny, jimiž jsou privatizace, cenová liberalizace a liberalizace zahraničního obchodu. Změny měly výrazný vliv na teritoriální i komoditní strukturu zahraničního obchodu a vnější ekonomickou rovnováhu České republiky. Cílem této bakalářské práce je zhodnocení transformačních kroků v české ekonomice a dopad transformace na vývoj zahraničně obchodních vztahů České republiky z pohledu ekonomů i běžných občanů.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses