Rizika venezuelského trhu očima českých exportérů a podnikatelů - Duchečková, Šárka; Gullová, Soňa, 1954-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou rizik venezuelského trhu z pohledu českých exportérů a podnikatelů. Charakterizuje obecně rizika a uvádí jejich nejčastější druhy. Vybírá nejvýznamnější rizika objevující se na venezuelském trhu a analyzuje jejich dopad na rozhodování zahraničních obchodníků a investorů. Zkoumá vývoj obchodní bilance mezi Českou republikou a Bolívarovskou republikou Venezuela společně s obchodovanými komoditami a uvádí příklady obchodování českých podnikatelů na venezuelském trhu. Nastiňuje možné změny v zemi po smrti někdejšího prezidenta Huga Cháveze.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses