Aktuální problémy na světovém trhu ropy - Tušková, Barbora; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tématem této bakalářské práce je analýza aktuálních problémů na světovém trhu s ropou. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První se zabývá všeobecnými informacemi týkající se ropy (vznik, těžba, přeprava, největší ropné společnosti, OPEC). Hlavní část je věnována analýze problémů na trhu s ropou. Práce je primárně zaměřena na stoupající cenu ropy a faktory, které cenu tlačí nahoru, dále na změnu zásob ropy, války a nepokoje v těžebních oblastech a nakonec na životní prostředí. Poslední kapitola pojednává o možných ropných alternativách do budoucna.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses