Specifika mezinárodní spolupráce muzeí a galerií - Žídková, Jolana (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je základní analýza mezinárodní výměny kulturních statků s ohledem na zajištění jejich ochrany tak, aby byly zachovány pro budoucí generace. Dále pak představení evropského programu Culture, který se zaměřuje na podporu mezinárodní spolupráce a spojenectví v oblasti kultury včetně analýzy a formulace některých doporučení, jak se do tohoto programu Evropské unie zapojit a využívat veškerých možností (včetně finančních), které tento program nabízí. Závěr práce je věnován sumarizaci druhů mezinárodních smluv, které jsou v oblasti kultury uzavírány včetně uvedení výčtu zemí, se kterými má Česká republika tyto smlouvy již uzavřeny.