Specifika mezinárodní spolupráce muzeí a galerií - Žídková, Jolana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Froňková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je základní analýza mezinárodní výměny kulturních statků s ohledem na zajištění jejich ochrany tak, aby byly zachovány pro budoucí generace. Dále pak představení evropského programu Culture, který se zaměřuje na podporu mezinárodní spolupráce a spojenectví v oblasti kultury včetně analýzy a formulace některých doporučení, jak se do tohoto programu Evropské unie zapojit a využívat veškerých možností (včetně finančních), které tento program nabízí. Závěr práce je věnován sumarizaci druhů mezinárodních smluv, které jsou v oblasti kultury uzavírány včetně uvedení výčtu zemí, se kterými má Česká republika tyto smlouvy již uzavřeny.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses