Postavení migrujících osob v sociální oblasti v rámci EU - Pospíšil, Daniel; Grmelová, Nicole, 1975-; Lorencová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je poskytnout ucelený přehled o evropském sociálním systému jako celku, tj. od prvotních snah o koordinaci sociálního zabezpečení v rámci Evropy, přes postupný vývoj, až po současnou právní úpravu tohoto problému. Jsou zde vysvětleny všechny základní principy, na kterých stojí koordinace sociálního zabezpečení a systematika pramenů práva. První část obsahuje historický vývoj a současnou úpravu této problematiky, která je demonstrována na konkretních příkladech. Druhá část zahrnuje především rozbor vybraných judikátů SDEU, které významně ovlivnily interpretaci platného práva.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses