Komerční rizika podniků v mezinárodním obchodě z pohledu banky - Jochmanová, Helena (2013)
Práce pojednává o problematice komerčních rizik podniků z pohledu obchodní banky při zapojení do mezinárodního obchodu. První kapitola práce je věnována úvodu do problematiky a popisu všech subjektů, kterých se komerční rizika v mezinárodním obchodě mohou dotknout. Druhá kapitola shrnuje teoretické poznatky problematiky komerčních rizik, včetně možných způsobů eliminace rizik. Třetí kapitola práce je věnována případové studii popisující konkrétní obchodní případ a možnosti řešení komerčních rizik obchodní bankou.