Vzájemná obchodní spolupráce, specifika, rizika mezi Kubou a Českou republikou - Kopecká, Magda (2013)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj česko-kubánských obchodních vztahů od 50. let minulého století do současnosti. Dále se věnuje podnikatelskému prostředí na Kubě, jeho specifikům a rizikům. V závěru jsou shrnuta doporučení pro firmy, které chtějí na kubánský trh vstoupit.