Charakteristika Malajsie a její ekonomická spolupráce s EU s důrazem na produkci kaučuku a palmového oleje - Turnová, Zuzana (2013)
Cílem bakalářské práce je obecně charakterizovat Malajsijskou federaci a popsat vývoj ekonomické spolupráce tohoto státu s Evropskou unií. Práce se také soustředí na prognózu budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie. V celém textu je patrný význam dvou zdejších strategických surovin pro ekonomiku Malajsijské federace. Jedná se o palmový olej a kaučuk. Obě komodity jsou zde produkovány a jsou také hojně vyváženy do celého světa. Proto je palmovému oleji a kaučuku v práci věnována zvláštní kapitola a suroviny jsou zohledněny také v prognóze budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie.