Charakteristika Malajsie a její ekonomická spolupráce s EU s důrazem na produkci kaučuku a palmového oleje - Turnová, Zuzana; Neuwirthová, Magda; Láznička, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je obecně charakterizovat Malajsijskou federaci a popsat vývoj ekonomické spolupráce tohoto státu s Evropskou unií. Práce se také soustředí na prognózu budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie. V celém textu je patrný význam dvou zdejších strategických surovin pro ekonomiku Malajsijské federace. Jedná se o palmový olej a kaučuk. Obě komodity jsou zde produkovány a jsou také hojně vyváženy do celého světa. Proto je palmovému oleji a kaučuku v práci věnována zvláštní kapitola a suroviny jsou zohledněny také v prognóze budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie.
Vedoucí práce: Magda Neuwirthová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses