Kuba - diktatura ve světě demokracie - Vodraška, Martin (2013)
První kapitola práce popisuje základní informace o zemi - poloha, geografie a obyvatelstvo. Ve druhé kapitole se zabývá práce historickými událostmi Kuby a rozbor jejich dílčích ekonomických důsledků. Třetí kapitola analyzuje politický a sociální systém Kuby. Čtvrtá kapitola stanovuje hlavní atributy ekonomiky státu dnes a vztah země k demokracii. Poslední kapitolou se práce snaží predikovat možný vývoj do budoucna.