Vliv společné obchodní politiky na ČR - Šlechtová, Jana (2013)
Práce se zaměřuje na společnou obchodní politiku a její vliv na zahraniční obchod České republiky. Zjišťuje, zda tento vliv roste a jaké má dopady na strukturu zahraničního obchodu České republiky v období mezi lety 2004 a 2011. Vedle struktury obchodu se zaměřuje i na legislativní rámec společné obchodní politiky a její rozhodovací proces. Popisuje také postup, jakým lze prosazovat ve strukturách Evropské unie obchodní zájmy České republiky.