Vliv mentality, kultury a politické situace vybraných arabských zemí na jejich hospodářský vývoj. - Habrcetlová, Kateřina (2013)
Práce se zabývá popisem vybraných arabských zemí, jejich kultury a politické situace a následně analýzou jejich ekonomické situace. Cílem práce je prokázat, zda kultura a politická situace země mají vliv na její hospodářskou situaci. Zkoumány jsou Egypt, Libye, Libanon a Saúdská Arábie. V rámci prvních tří zmíněných zemí je důraz kladen na jejich politický vývoj, a to především s ohledem na nedávné revoluční události v arabském světě. V části věnované Saúdské Arábii se věnuji kulturním specifikům této země. Poslední kapitola je věnována grafické analýze ekonomických ukazatelů.