Vliv mentality, kultury a politické situace vybraných arabských zemí na jejich hospodářský vývoj. - Habrcetlová, Kateřina; Neuwirthová, Magda; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá popisem vybraných arabských zemí, jejich kultury a politické situace a následně analýzou jejich ekonomické situace. Cílem práce je prokázat, zda kultura a politická situace země mají vliv na její hospodářskou situaci. Zkoumány jsou Egypt, Libye, Libanon a Saúdská Arábie. V rámci prvních tří zmíněných zemí je důraz kladen na jejich politický vývoj, a to především s ohledem na nedávné revoluční události v arabském světě. V části věnované Saúdské Arábii se věnuji kulturním specifikům této země. Poslední kapitola je věnována grafické analýze ekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Magda Neuwirthová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses