Vplyv ochrany duševného vlastníctva na ekonomický rozvoj Číny - Giljanová, Miriam (2013)
Moja bakalárska práca sa zaoberá ochranou duševného vlastníctva v Číne. Prvá teoretická časť je zameraná na historické predpoklady implementácie práv duševného vlastníctva, súčasnosť a predpoklady na zlepšenie systému práv duševného vlastníctva. V druhej časti bakalárskej práce sa popíšem cesty, ktorými ochrana duševného vlastníctva pôsobí na ekonomický rast, pomocou štatistík zhodnotím aktuálny stav a analyzujem jednu z ciest - priame zahraničné investície.