Dopad krize na španělskou ekonomiku - Ondráčková, Jana; Melcher, Ota; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá dopady krize na španělskou ekonomiku. Cílem práce je zhodnotit vládní protikrizová opatření a uvést možné prognózy budoucího vývoje národního hospodářství. Práce je rozdělena do tří kapitol, z nichž první mapuje ekonomické prostředí země a pojednává o příčinách vypuknutí hospodářské krize. Další kapitola demonstruje dopady na makroekonomických ukazatelích a podrobněji se věnuje jednotlivým zasaženým oblastem. Dále uvádí protikrizová opatření vlády, jako jsou Stabilizační plán, Národní program reforem a plán AVANZA. Poslední kapitola se zabývá účinností vládních opatření, mírou jejich plnění a uvádí možné předpoklady budoucího vývoje. Zvláštní důraz je kladen na poslední část, která uvádí perspektivní potenciál země, jenž by mohl být řešením současné španělské ekonomické krize.
Vedoucí práce: Ota Melcher
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses