Analýza ekonomické situace zemí bývalé Jugoslávie - Šnobr, Michal (2013)
V rámci analýzy ekonomické situace zemí bývalé Jugoslávie nejprve práce v první části stručně shrnuje současný ekonomický stav pomocí makroekonomických ukazatelů, ve druhé části se zaměřuje na historii Jugoslávie v druhé polovině dvacátého století a ve třetí analyzuje nejvýznamnější problémy a příležitosti v jednotlivých státech.