Význam ropy v ekonomice EU - Vrabec, Jan Petr; Vošta, Milan, 1962-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem mé práce je poukázat na obrovský vliv ropy a ropných produktů v naší ekonomice. Přestože vlastníme pouze 0,4 % celosvětových geologicky ověřených zásob, naše ekonomika je stavěná na ropě. V palivo-energetické bilanci EU se ropa podílí 38 % a je nejužívanějším primárním energetickým zdrojem. A aby naše potřeba byla uspokojována, musíme dovážet obrovské množství ropy. Naše ekonomika je závislá z 85 % na importované ropě ze zahraničí. A naše ekonomika se tak stává závislou na ostatních zemích. A mým cílem a přáním v budoucím životě je zlepšit dnešní situaci v Evropě.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses