Analýza výrobního procesu vybraného produktu - Šlemr, Michal (2013)
Pozorování procesů je první fází při jakémkoli pokusu o jejich zlepšení. Cílem této práce je pomocí analytických procesních nástrojů navrhnout možná doporučení pro zefektivnění výrobního procesu. V teoretické části je nejdříve charakterizován trh mimosilničních pneumatik a popsána společnost Mitas a.s., jejíž výroba je v práci analyzována. Následně jsou v této části popsána specifika vlastností a mimosilniční pneumatiky a jejího výrobního procesu. Teoretická část obsahuje vymezení pojmu štíhlá výroba a popsání analytických nástrojů, které jsou použity k analyzování výrobního procesu. Nástroje jsou následovně aplikovány na výrobní proces, kdy jsou pomocí nástrojů procesy popsány a následně analyzovány. V závěrečné části jsou shrnuta doporučení pro možné zlepšení vyplývající z těchto nástrojů.