Marketingový mix luxusních statků a jeho specifika - Šimek, Vojtěch; Říha, David; Vopařil, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
V mé bakalářské práci se věnuji problematice luxusu a to zejména z pohledu marketingu. V úvodní části si kladu otázky, co to vlastně luxus je, čím je charakterizován a kdy můžeme o produktu nebo službě mluvit jako o luxusní. Nosná část teoretické části práce analyzuje dostupnou literaturu a komparuje marketingový mix spotřebního zboží s tím, který se používá pro statky luxusní. Cílem je zjistit, zda a případně do jaké míry je mix luxusních statků odlišný. Hlavním cílem práce je potom aplikovat teoretické poznatky z úvodní části na konkrétní příklad prodeje vily Sanytrovka. Klíčovou otázkou je zjistit, zda nemovitost můžeme definovat jako luxusní a následně nastínit možné řešení podoby marketingového mixu a konfrontovat ho se skutečným postupem při prodeji.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses