Analýza železničních kontejnerových překladišť v České republice a návrh jejich optimálního uspořádání - Šimůnek, Dominik (2013)
Práce popisuje kombinovanou dopravu v ČR, subjekty, které se na ni podílí, její problémy a perspektivu a její infrastrukturu, kde nejdůležitějším článkem jsou terminály kombinované dopravy. V podmínkách České Republiky se jedná výhradně o terminály mezi železniční a silniční dopravou. Cílem práce je pokusit se najít uskutečnitelné varianty rozvoje a umístění těchto železničních překladišť, které by maximalizovaly využití naší železniční sítě a minimalizovaly kamionovou dopravu.