Získávání a výběr studentů pro obor International Management/CEMS a analýza demotivačních faktorů - Hlaváček, Josef (2013)
Cílem této práce je charakteristika procesu získávání a výběru studentů pro obor International Management/CEMS na Vysoké škole ekonomické v Praze a analýza demotivačních faktorů odrazujících od volby tohoto oboru. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, tedy části teoretické a části praktické. Teoretická část popisuje obecné základy motivace, motivaci ke studiu, získávání a výběr studentů. V praktické části je nejprve nastíněn profil oboru International Management/CEMS a způsob získávání a výběru studentů a poté dochází k analýze demotivačních faktorů vycházející z dotazníkového šetření. V závěru jsou informace shrnuty a jsou navrženy postupy pro zlepšení s výhledem do budoucnosti.