Finanční analýza - Němcová, Alžběta (2013)
Cílem práce je zpracovat finanční analýzu podniku Budějovický Budvar n.p. V teoretické části budou popsány základní informace o finanční analýze, její účel, zdroje dat, metody výpočtů a jejich možné interpretace. V části praktické bude okomentován vývoj podniku od roku 2007 až 2011, rozebrány a interpretovány konkrétní výpočty, za použití horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, logaritmického rozkladu ROE, analýzy pracovního kapitálu a rozboru bonitních a bankrotních modelů.