Vedení lidí přes zodpovědnosti - Vokřínek, Martin; Sedláček, Jiří, 1963-; Mareš, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je definovat styl Vedení lidí přes zodpovědnosti, představit jeho výhody, nevýhody a představit doporučení vedoucí k minimalizaci či odstranění jeho nevýhod. Představené teoretické principy jsou pak předvedeny na firmě HUB, s.r.o. V první kapitole jsou představeny teorie vedení lidí, dále jsou v ní vyjmenovány základní styly vedení podle různých autorů a je zde také definován styl Vedení lidí přes zodpovědnosti v kontextu představených stylů jiných autorů. V druhé kapitole je pak vysvětlen pojem Svoboda v práci, jeho hlavní rysy a návaznost na definovaný styl. Třetí stěžejní část práce se zabývá představením zkoumaného podniku, předvedením stylu Vedení lidí přes zodpovědnosti na praktických příkladech firmy, poté představeny výhody a nevýhody tohoto stylu, které jsou rovněž opatřeny příklady z praxe. V závěrečné části jsou pak navržena doporučení, jak omezit nevýhody. Základními daty pro zkoumání teoretického modelu na praktickém příkladu pak jsou osobní zkušenost, strukturované rozhovory se zaměstnanci, vnitropodnikové analýzy a členské dotazníky.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses